Kategorier
Baktankar & recept Goda tårtor & söta pajer

Tårta Freestyle med jordgubbar och chokladkräm

Tänkte göra en rulltårta med choklad- och hasselnötsfyllning. Jag brände rulltårtan. Och hade massa fyllning klar. Tänkte om. Gjorde en sockerkaka med kaffesmak som fick bli basen i en freestyletårta, uppfunnen i nuet. Den blev mäktig, men väldigt smaskig. Får skynda mig att skriva upp receptet innan jag glömmer 🙂

Freestyletårta med choklad och jordgubbar
Botten:
2 ägg
2 dl socker
100 gram smält smör
0.5 dl starkt kaffe
3 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
Fyllning:
1.5 dl florsocker
0.75 dl kakao
70 gram choklad eller nutella
50 gram malda hasselnötter
75 gram smör
3 msk grädde
Topping:
3 dl vispad grädde blandas med 3 – 4 dl hackade jordgubbar

Vispa socker och ägg vitt och pösigt. Tillsätt smör, kaffe och mjölet (väl blandat med bakpulver och vaniljsocker) försiktig och växelvis i smeten. Häll i smord och bröad form ca 25 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 – 200 grader ca 30 minuter. Stjälp upp och låt svalna. Blanda fyllningen så här: Mal hasselnötterna eller mixa till mjöl. Vispa smör, chokladkräm, kakao, florsocker och nötter till en jämn smet. Tillsätt grädde tills smeten fått bra konsistens. När kakan är sval delas den i två delar. Bred på fyllningen bottendelen och lägg sedan på toppen. Toppa med jordgubbsgrädden. Klart att servera!
jordgubbchokladtarta3_web

Av Regine

Själens röst - https://själensröst.se || FramSteget - https://www.framsteget.net

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *