Upplevelsepaj i repris

Nu när det är jordgubbssäsong går det inte att undvika världens godaste jordgubbspaj. Jag har haft med den i bloggen förut, men den tål att tas i repris. I torsdags fyllde min brorsdotter 21 år och hon önskade sig en sak av mig – den här pajen! Hennes pappa blev mäkta besviken när hon tog pajen och bar iväg med den med orden: “Den är bara min!”.  Så jag fick göra en paj till honom med. Inte mig emot. Jag tar alla ursäkter att få äta den här pajen. Fast nu, efter flera dagars sockerrus, har jag återgått till nyttigheterna. Men…suck…socker är gott!

Upplevelsepaj (Gittans bärpaj)
Pajskal:
150 gram smör
1 dl socker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Fyllning:
2 dl crème fraiche
2 ägg
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
3 – 5 dl jordgubbar (färska eller frysta)

Blanda samman alla ingredienser till pajskalet i matberedare eller för hand. Låt vila 30 min i kylen. Tryck ut i en pajform, ca 25 cm i diameter, och nagga botten. Blanda sedan crème fraiche, ägg, socker och vaniljsocker. Häll jordgubbarna i pajskalet (alla bär passar men jordgubbar är godast). Häll sedan crémefraicheblandningen över. Grädda 30 – 40 minuter i 175 – 200 grader i nedre delen av ugnen. Servera med vaniljsås eller grädde.
jordgubbspaj8_web

 

Publicerat av Regine

Besök även FramSteget :: https://www.framsteget.net

Lämna en komentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Close

Begäran om min information

 
Close

Begäran om radering konto

Close

Begäran om radering information

Close

Allmän begäran/Förfrågan DSO