Småkakor kan verka tråkiga. Men då har man valt fel sort. Det finns inget tråkigt med Bondkakor. Här kommer mitt bästa recept.
Bondkakor
5 – 5.5 dl vetemjöl
2 dl socker
1 msk sirap
1 tsk bikarbonat (kan bytas mot 2 tsk bakpulver)
1 tsk vaniljsocker
1 msk vatten
1 dl grovhackad sötmandel (50 – 75 gram)
200 gram smör
Blanda snabbt ihop alla ingredienser, för hand eller i matberedare. Om man vill variera sig kan man tillsätta 50 gram hackad mörk choklad i degen. Forma till två rullar, ca 5 cm i diameter. Linda in i plastfolie. Lägg i kylskåpet några timmar. Skär i 0.5 – 1 cm tjocka skivor. Lägg på smorda plåtar eller bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 200 grader 6 – 10 minuter, tills kakorna fått gyllengul färg.
Ingen kommentar än. Lägg till nedan!