Hit enter after type your search item
  Home / Baktankar & recept / Dags att göra julkavringen

  Dags att göra julkavringen

  /
  /

  Varje år måste det finnas hembakad kavring på julbordet. Så har det varit sedan 1990 och så kommer det förbli så länge jag kan göra den. Vi firar alltid julafton hos min bror Kim. Därför gjorde jag en smart grej och bakade en plåt kavring i hans kök. Så jag slipper frakta brödet sju mil på jul. Men Kim har en mycket bredare spis än mig. Inte bra. Brödet blev gott men platt som en pannkaka. Och på julbordet ska man ju ställa det bästa man har. Så idag fick det bli bak igen. I vanliga fall trycker jag ut kavringsdegen i spisens långpanna och skär den i tre limpor när den är gräddad (receptet är för 50 – 60 cm breda spisar). Men den här gången använde jag limpformar för att göra mig till lite extra. Jag tog halva satsen och en extra stor brödform.
  Nu borde det duga 🙂

  Julens Kavring
  1 liter ekologisk filmjölk
  4 dl mörk sirap
  1.2 kg rågsikt (ca 2.4 liter)
  2 tsk bakpulver
  4 tsk bikarbonat
  1 påse brödkryddor

  Blanda samman allt i en stor bunke. Tryck ut degen i en stor långpanna eller fördela i tre limpformar. Grädda först brödet 60 minuter i 100 grader. Öka sedan temperaturen till 150 grader och grädda en timme till. Låt stå 15 minuter på eftervärme. Stjälp upp på bakduk när brödet svalnat och skär i 3 limpor om stor långpanna använts.
  kavring_web

  • Facebook
  • Twitter

  Lämna en kommentar

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  This div height required for enabling the sticky sidebar
  Stäng

  Begäran om min information

   
  Close

  Begäran om radering konto

  Close

  Begäran om radering information

  Close

  Allmän begäran/Förfrågan DSO

  Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :