Hit enter after type your search item
  Home / Baktankar & recept / Glutenfria mazariner – en utmaning

  Glutenfria mazariner – en utmaning

  /
  /

  Pappa önskade sig mazariner i julklapp. Det hade ju inte varit något problem om han kunnat äta gluten, men nu blev det en utmaning. Efter ett par försök tycker jag ändå att jag hittade rätt även om de blev ganska sköra. Man får handskas med dem försiktigt och låta dem svalna ordentligt innan de tas ur formen. Hur som helst blev pappa väldigt nöjd och tyckte de smakade utmärkt. Jag har också testat att frysa dem och det funkade bra.

  Mazariner
  Mördeg:
  3 dl av Lailas Gula Mjölmix
  0.5 dl mandelmjöl (mest för smakens skull)
  150 gram smör
  3 msk socker
  1 äggula
  Blanda snabbt ihop ingredienserna och låt vila kallt ca 30 minuter.
  Fyllning:
  300 g riven mandelmassa
  75 g smält smör
  2 ägg
  2 msk Lailas Gula Mjölmix
  0.5 tsk bakpulver
  Glasyr:
  1.5 msk citronsaft eller vatten
  1.5 dl siktat florsocker
  Blanda ihop fyllningen. Klä mazarinformarna med mördeg. Försök att bearbeta degen så lite som möjligt annars blir den svårjobbad. Se till att det inte blir luftbubblor i botten på formarna.Häll på fyllningen, fyll inte formarna mer än 2/3 (om du har bakpulver i fyllningen räcker det att fylla till hälften). Grädda i nedre delen av ugnen ca 15 minuter på 200 grader. Låt svalna innan de försiktigt tas ur formarna (om du använder engångsformar så låt dem sitta kvar). Glasera när kakorna svalnat helt. Om kakorna ska in i frysen så vänta med glasyren tills de ska serveras.
  mazariner2_web

  • Facebook
  • Twitter

  Lämna en kommentar

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  This div height required for enabling the sticky sidebar
  Stäng

  Begäran om min information

   
  Close

  Begäran om radering konto

  Close

  Begäran om radering information

  Close

  Allmän begäran/Förfrågan DSO

  Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :