Hit enter after type your search item
  Home / Baktankar & recept / Inte bara farmor gör Radiokaka

  Inte bara farmor gör Radiokaka

  /
  /

  När jag fyllde fyrtio fick jag ett recept på Radiokaka – min önskan var att få mina vänners favoritrecept i present. Men eftersom jag aldrig ätit det blev receptet bortglömt. Här om dagen berättade min son Timmy att hans farmor bjudit på Radiokaka och att det var jättegott. Det räckte för att väcka min äventyrslusta, var så klart tvungen att prova själv. Den hederliga trotjänaren “Sju sorters kakor” fick stå för receptet eftersom min väns Radiokaka saknade en del måttangivelser. Man vill ju inte ge sig ut i det okända så här i början av en ny receptbekantskap. Radiokakan blev fin och smakar bra, men hjälp vad mäktig den är. Patric tycker den smakar som Pigall, och det stämmer bra. Om du vill ha en mättande och annorlunda kaka att imponera med i jul så varför inte göra en sån här? Den kommer räcka till alla ända fram till Nyår 🙂

  Radiokaka
  200 gram kokosfett
  200 gram mörk choklad
  2 ägg
  3 dl florsocker
  Mariekex (Finger)

  Smält kokosfett och choklad på svag värme i en kastrull. Vispa ägg och socker pösigt. Rör försiktigt ner den ljumma choklad/kokosfettblandningen i äggsmeten. Klä en avlång form, ca 1,5 liter, med bakplåtspapper. Bred ut ett tunt lager chokladsmet i botten. Sedan ett lager kex, fortsätt tills smeten är slut – avsluta med chokladsmet överst. Låt formen stå i kylskåp över natten. Skär i tunna skivor vid servering.

  Jag ville inte göra en hel sats eftersom det var en testomgång. Det går lika bra att göra halva och ta en mindre form. Jag använde ett tomt enliters mjölkpaket som jag klippte till lagom storlek. Allt funkar. Nästa gång ska jag ha tunnare chokladlager, det tror jag blir ännu bättre. Lycka till 🙂
  radiokaka_web

  • Facebook
  • Twitter

  Lämna en kommentar

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  This div height required for enabling the sticky sidebar
  Stäng

  Begäran om min information

   
  Close

  Begäran om radering konto

  Close

  Begäran om radering information

  Close

  Allmän begäran/Förfrågan DSO

  Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :