De senaste åren har jag bakat mina julklappar. Det verkar uppskattas av alla, till och med barnen. Någon vill ha Julkavringen, en annan cheesecakeglass men de flesta verkar vilja ha Lallas Snickersrutor. Det är inte så konstigt. De är väldigt goda. Så nu har jag gjort en stor plåt att dela upp i paketstorlekar. Förutom sin smaskighet har de en till fördelaktig egenskap – de är enormt lätta att göra. Receptet finns redan i bloggen, men det har hamnat väldigt långt bak vid det här laget så här får ni det igen. 🙂

Lallas Snickersrutor
340 gram jordnötssmör (crunchy godast)
1 dl socker
2 dl ljus sirap
1 liter flingor (Rice Krispies funkar bäst)
1 dl kokosflingor
Topping
200 gram mörk choklad (mer om man vill ha tjockare lager)

Blanda jordnötssmör, socker och sirap i en kastrull. Värm försiktigt tills det nästan kokar. Rör om under tiden. Blanda flingor och kokos i en stor skål. Häll över den varma blandningen och blanda snabbt ihop till en smet. Var försiktig, det är varmt! Bred ut i långpanna, 20 x 25 cm. Smält chokladen över vattenbad och bred över kakan. Låt stå kallt ca 30 minuter. Skär i lagom stora bitar.
snickersrutor_web

Publicerat av Regine

Besök även FramSteget :: https://www.framsteget.net

Delta i diskussionen

1 kommentar

Lämna en komentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Close

Begäran om min information

 
Close

Begäran om radering konto

Close

Begäran om radering information

Close

Allmän begäran/Förfrågan DSO