Hit enter after type your search item
  Home / Baktankar & recept / Snickersrutor är en perfekt julklapp

  Snickersrutor är en perfekt julklapp

  /
  /

  De senaste åren har jag bakat mina julklappar. Det verkar uppskattas av alla, till och med barnen. Någon vill ha Julkavringen, en annan cheesecakeglass men de flesta verkar vilja ha Lallas Snickersrutor. Det är inte så konstigt. De är väldigt goda. Så nu har jag gjort en stor plåt att dela upp i paketstorlekar. Förutom sin smaskighet har de en till fördelaktig egenskap – de är enormt lätta att göra. Receptet finns redan i bloggen, men det har hamnat väldigt långt bak vid det här laget så här får ni det igen. 🙂

  Lallas Snickersrutor
  340 gram jordnötssmör (crunchy godast)
  1 dl socker
  2 dl ljus sirap
  1 liter flingor (Rice Krispies funkar bäst)
  1 dl kokosflingor
  Topping
  200 gram mörk choklad (mer om man vill ha tjockare lager)

  Blanda jordnötssmör, socker och sirap i en kastrull. Värm försiktigt tills det nästan kokar. Rör om under tiden. Blanda flingor och kokos i en stor skål. Häll över den varma blandningen och blanda snabbt ihop till en smet. Var försiktig, det är varmt! Bred ut i långpanna, 20 x 25 cm. Smält chokladen över vattenbad och bred över kakan. Låt stå kallt ca 30 minuter. Skär i lagom stora bitar.
  snickersrutor_web

  • Facebook
  • Twitter

  1 Kommentarer

  Lämna en kommentar

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  This div height required for enabling the sticky sidebar
  Stäng

  Begäran om min information

   
  Close

  Begäran om radering konto

  Close

  Begäran om radering information

  Close

  Allmän begäran/Förfrågan DSO

  Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :