Hit enter after type your search item
  Home / Baktankar & recept / Tränar på glutenfritt

  Tränar på glutenfritt

  spis2_web

  Till min stora glädje fick vi en ny spis häromdagen. Någon kanske muttrar “Ny? Den där är ju minst tio år!”. Men för  mig är den ny.Och tacksamheten flödar. Den gamla ugnen hade en hopplös termostat. Det var alltid en gissningslek med baktider och temperatur. Men nu har jag en ugn som funkar perfekt. Tjohoo!

  I min iver att provköra spisen tog jag mig an en riktig utmaning – att baka glutenfritt. Tänkte överraska pappa med något gott till jul. På Facebook hade en vän delat receptet nedan från Femina, Evelinas Ekologiska. Jag har gjort om receptet lite efter mitt innehåll i skafferiet. Gott blev det, det kan jag lova!

  Glutenfria Saffransmuffins (5 st stora)
  2 dl mandelmjöl
  1 msk kokosmjöl
  50-60 gram  florsocker
  1/2 tsk bakpulver
  0,5 gram saffran
  1 liten nypa salt
  1 ägg
  50 gram smör

  Smält smöret och låt svalna. Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke. Rör därefter i det smälta smöret och ägget. Fyll 5 större muffinsformar och ställ på en plåt.
  Grädda i mitten av ugnen på 175 grader i ca 15 min. Låt svalna något innan servering.

  Ps. De blev underbart saftiga och goda. Det gjorde lite ont att lägga undan alla till pappa. Får nog göra en omgång till mig också…
  glutenfrimuffins4_web

   

  • Facebook
  • Twitter

  Lämna en kommentar

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  This div height required for enabling the sticky sidebar
  Stäng

  Begäran om min information

   
  Close

  Begäran om radering konto

  Close

  Begäran om radering information

  Close

  Allmän begäran/Förfrågan DSO

  Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :