Hit enter after type your search item
    Home / Baktankar & recept / Väldigt goda hallonrutor

    Väldigt goda hallonrutor

    Ännu ett recept som blivit en favorit i det Grundelska hemmet. Jag hittade det på Lindas Bakskola via tidningen Hembakat. Det enda jag ändrat är mängden bär, eftersom jag älskar hallon. Jag har även valt att inte smälta smöret som i ursprungsreceptet, känns knaprigare om man blandar som mördeg.
    Linda skriver om sitt recept: “Gudomligt goda och mjuka hallonrutor med frasiga smulor på toppen. Hela kakan görs av samma deg vilket gör den enkel att göra.”
    Håller med till fullo 🙂

    Smuliga hallonrutor i långpanna (26–30 bitar)
    5 dl strösocker
    8 dl vetemjöl
    1 msk bakpulver
    250 gram smör
    1 msk vaniljsocker
    3 ägg
    3 dl naturell yoghurt
    ca 200 – 300 gram hallon, färska eller frysta

    Sätt ugnen på 200 grader. Blanda strösocker, mjöl och bakpulver i en stor bunke. Tillsätt det kalla smöret skuret i bitar och blanda ihop allt till en smuldeg. Mät upp 3 dl smuldeg och lägg det i en liten bunke (detta ska strös över kakan). Tillsätt vaniljsocker, ägg och yoghurt i den stora bunken. Rör ihop allt till en smet. Bred ut smeten i en smord och bröad långpanna, ca 28 x 35 cm. Strö hallonen jämnt över kakan och tryck ner dem lite. Strö över smuldegen från den lilla bunken.Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 25 minuter. Låt den svalna i formen innan du skär den i rutor.

    • Facebook
    • Twitter

    Lämna en kommentar

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

    This div height required for enabling the sticky sidebar
    Stäng

    Begäran om min information

     
    Close

    Begäran om radering konto

    Close

    Begäran om radering information

    Close

    Allmän begäran/Förfrågan DSO

    Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :