Mättande och goood omelett

Man kan vara lite trött på det mesta efter julens dignande matbord. Dessutom brukar plånboken gapa oroväckande tom. Dagens mattips är därför omelett. Det är billigt, lätt att göra och går supersnabbt. Och man står sig länge. Plånboken är lika glad som magen. Min variant kan varieras i det oändliga, bara fantasin sätter gränser. Lycka till!
omelett_web
Smaskig vardagsomelett (3 port)
150 gram broccoli
1 gul lök
10 cm purjolök
1 pkt bacon
4 ägg
knappt 1 dl grädde eller mjölk
1 dl riven ost
1 – 2 skivade tomater
salt, svartpeppar, paprikapulver
Börja med att koka broccolin. Skär bacon i ganska små tärningar. Stek bacon på medelvärme utan fett i en stekpanna. Hacka under tiden lök och purjolök. Tillsätt i pannan när baconet börjar bli färdigt. Låt fräsa samman några minuter. Blanda ägg och grädde/mjölk i en bunke. Salta, peppra och krydda med paprikapulver. Häll blandningen över bacon och lök i stekpannan. Fördela broccolin över och toppa med ost. Lägg sist på tomatskivorna. Låt allt stekas på medelvärme tills omeletten stannat. Servera direkt.
omelett2_web

Publicerat av Regine

Besök även FramSteget :: https://www.framsteget.net

Delta i diskussionen

1 kommentar

Lämna en komentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Close

Begäran om min information

 
Close

Begäran om radering konto

Close

Begäran om radering information

Close

Allmän begäran/Förfrågan DSO