Hit enter after type your search item
    Home / Baktankar & recept / Bak utan vitt mjöl och socker / Julagängets glutenfria brytbröd

    Julagängets glutenfria brytbröd

    I lördags blev jag rejält bortskämd. Mina goda vänner i Mariestad bjöd på underbar mat och gott fika. Jag väntar med iver på receptet på de goda glutenfria muffinsen. Men eftersom jag försöker vara nyttig börjar jag med ett annat recept från samma familj – glutenfritt brytbröd. Jag har precis provbakat det. Väldigt gott. Känns lyxigt att kunna äta så gott bröd fast man inte äter mjöl. Enkelt var det att göra också 🙂

    Julagängets Glutenfria Brytbröd (12 st)brytbrodjula_web
    3 dl mandelmjöl
    4 msk fiberhusk
    4 msk linfrö
    2 tsk bakpulver
    1 tsk salt
    4 ägg
    2 dl creme fraiche
    50 g smält smör
    riven ost

    Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla torra ingredienser. Rör sedan ner ägg, crème fraiche och smör. Arbeta till en jämn smet. Låt stå i fem minuter. Klicka ut på en plåt med bakplåtspapper. Om man vill vara noga blir det ca 50 gram smet per bröd. Placera bullarna ganska tätt så de gräddas ihop i ugnen. Strö över osten. Grädda ca 25 min i nedre delen av ugnen.

    Om man vill göra portionsbröd istället så funkar det utmärkt att använda muffinsplåtar. Smörj dem noga och låt bröden svalna lite innan de tas ur formen.
    brytbrodmuffins_webbrytbrodform_web

     

     

     

     

     

     

    Njut med smör och ost!

    • Facebook
    • Twitter

    Lämna en kommentar

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

    This div height required for enabling the sticky sidebar
    Stäng

    Begäran om min information

     
    Close

    Begäran om radering konto

    Close

    Begäran om radering information

    Close

    Allmän begäran/Förfrågan DSO

    Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :