I lördags blev jag rejält bortskämd. Mina goda vänner i Mariestad bjöd på underbar mat och gott fika. Jag väntar med iver på receptet på de goda glutenfria muffinsen. Men eftersom jag försöker vara nyttig börjar jag med ett annat recept från samma familj – glutenfritt brytbröd. Jag har precis provbakat det. Väldigt gott. Känns lyxigt att kunna äta så gott bröd fast man inte äter mjöl. Enkelt var det att göra också 🙂

Julagängets Glutenfria Brytbröd (12 st)brytbrodjula_web
3 dl mandelmjöl
4 msk fiberhusk
4 msk linfrö
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
4 ägg
2 dl creme fraiche
50 g smält smör
riven ost

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla torra ingredienser. Rör sedan ner ägg, crème fraiche och smör. Arbeta till en jämn smet. Låt stå i fem minuter. Klicka ut på en plåt med bakplåtspapper. Om man vill vara noga blir det ca 50 gram smet per bröd. Placera bullarna ganska tätt så de gräddas ihop i ugnen. Strö över osten. Grädda ca 25 min i nedre delen av ugnen.

Om man vill göra portionsbröd istället så funkar det utmärkt att använda muffinsplåtar. Smörj dem noga och låt bröden svalna lite innan de tas ur formen.
brytbrodmuffins_webbrytbrodform_web

 

 

 

 

 

 

Njut med smör och ost!

Rekommenderade inlägg

Ingen kommentar än. Lägg till nedan!


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *