Keso- och ostbröd

De är svårt att hitta bra recept på bröd utan mjöl. Frökexen är fantastiska, men ibland vill jag ha mjukt mjölfritt bröd. Häromdagen testade jag ett recept från Lindas Bakskola i Hembakat. Det var helt okej, men väldigt “tuggigt”. Så jag gjorde om efter eget huvud. Som vanligt 🙂 Resultatet blev väldigt bra om jag får säga det själv. Lätt, krispigt och mjukt.

Om någon undrar varför jag plötsligt har övergivit mina bästa vänner socker och vetemjöl så kan jag meddela att det beror på hälsan. Magen gillar inte kaffebröd. Kroppen blir trött och tjock. Så jag får vila från det ett tag. Men som tur är kan man baka ändå!

Keso- och ostbröd
250 g keso
100 g Philadelphiaost
2 ägg
1 tsk bakpulver
1 msk fiberhusk
en knapp tsk salt
0.75 dl hela linfrön
0.75 dl krossade linfrön
0.75 dl sesamfrön
0.75 dl solroskärnor

Sätt ugnen på 225 grader och klä en ugnsform ca 25 x 30 cm med bakplåtspapper. Vispa äggen fluffiga. Blanda i keso och ost. Blanda alla övriga ingredienser noga innan även de tillsätts. Blanda ordentligt. Låt stå fem minuter. Häll ut i formen i ett jämnt lager (ska vara ca 1 cm tjockt). Grädda ca 20 minuter mitt i ugnen. Låt svalna och skär i rutor. Om man vill ha portionsbröd kan man använda en välsmord muffinsform. Klicka en knapp matsked i varje hål. Jämna till, ska även här vara ca 1 cm tjockt. Grädda något kortare tid än helformen. Titta till dem så att de inte bränner.

Lycka till!
frobrod_web

Tipsa om detta...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *