
Fisk är så gott. Men långe hade jag väldigt svårt att laga fisk själv. Det blev smaklöst och tråkigt. Men de senaste åren har något hänt. Plötsligt började det smaka mumma även när jag lagade till torsk och lax. Så nu kan jag skryta med att jag är ganska bra på att få till fisk. Nu senast gjorde jag en variant med lök och tomat. Gudomligt gott! Här kommer recept:
Fisk i ugn på bädd av lök och tomat (3 port)
1 paket fryst torsk (400 gram)
1 mellanstor gul lök
2 tomater
en rejäl klick smör
2 – 3 dl grädde
vitpeppar, citronpeppar och salt
ost med smak (ex mellanlagrad prästost)
Låt fisken ligga framme en stund innan tillagningen, behöver inte vara helt tinad men skärbar. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg en klick smör i botten på en ugnsfast form. Ställ i ugnen en stund så att smöret smälter. Skiva löken tunt och hacka den ena tomaten. Ta formen ur ugnen och lägg lök och tomat i botten. Skär fisken i ca 1 cm tjocka skivor. Lägg dem över grönsakerna i formen. Salta och peppra. Häll över grädden. Fördela någon deciliter riven ost över fisken. Skiva den återstående tomaten och lägg överst som topping. Tillaga mitt i ugnen ca 25 – 30 minuter tills osten fått fin färg. Servera med kokt potatis och ärtor.
Ingen kommentar än. Lägg till nedan!