
Jakten på gott bröd utan vitt mjöl går vidare. Lindas Bakskola på Facebook kommer med många goda recept, både med och utan socker. Det är inte sällan jag kommer på mig själv med att dregla när ett nytt smaskigt recept dyker upp från Linda. Havrebrödet nedan är inspirerat av hennes recept på havergrynsfrallor, men jag har gjort om så det passar min smak bättre – och mina laktosintoleranta vänner. Håll till godo!
Regines Havrebröd (ca 12 st)
7 dl havregryn (om man väljer glutenfria så kan man även bjuda sina glutenintoleranta vänner!)
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
2 ägg
2 – 2.5 dl vatten
1 riven morot
1 dl solrosfrön
Sätt ugnen på 250 grader. Mixa havregrynen till mjöl. Blanda med bakpulver, salt och solrosfrön. Skala och riv moroten. Vispa äggen pösigt. Blanda allt till en ganska lös deg. Klicka ut ca 12 bröd med hjälp av skedar på bakplåtspappersklädd plåt. Om man vill ha extra fin form kan man använda välsmorda muffinsplåtar. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter. Krispiga och smakrika bröd för oss nyttiga 🙂
Ingen kommentar än. Lägg till nedan!