Hit enter after type your search item
  Home / Baktankar & recept / Chocolate chip cookies

  Chocolate chip cookies

  /
  /

  Ännu en dag med kakfrossa. Min systerdotter har utmanat mig att vara nyttig med start 1/11. Så nu passar jag på innan dörren slår igen för socker och vetemjöl igen. Jag vet att jag mår bättre utan men ack så gott det är…

  Chocolate chip cookies ca 25 st
  100 gram rumsvarmt smör
  0.75 dl socker
  0.75 dl havregryn
  2 dl vetemjöl
  0.5 tsk bakpulver
  2 tsk vaniljsocker
  2 tsk sirap
  100 gram hackad mörk choklad
  ev 0.5 dl hackade salta jordnötter

  Sätt ugnen på 200 grader. Nyp ihop alla ingredienser till degen, häll i den hackade chokladen och eventuella nötter sist. Rulla degen till små bollar. Jag vägde mina för att jag vill ha dem ganska små och jämnstora, 15 – 20 gram per boll. Lägg på bakplåtspapper med några centimeters mellanrum. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter (några minuter längre om du väljer större bollar). Låt svalna på plåten.
  Tips: Variera smaken genom att använda smaksatt choklad, t ex salmiak, chili eller pepparmint.

  Mina kom precis ut ur ugnen. Nu ska jag sätta på kaffe och ta en härlig förmiddagsfika. Trevlig söndag på er!

  chocolatechip_web

  • Facebook
  • Twitter

  Lämna en kommentar

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  This div height required for enabling the sticky sidebar
  Stäng

  Begäran om min information

   
  Close

  Begäran om radering konto

  Close

  Begäran om radering information

  Close

  Allmän begäran/Förfrågan DSO

  Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :