I somras försökte jag skapa en okej sockerkaka för pappa som är glutenintolerant. Jag tycker de flesta bakverk med glutenfria mjölmixer blir lite trista och smakar papper. Men så en dag lyckades jag över förväntan. Den blev ”rasande elegant” – och god. Nu tänkte jag delge er receptet. Men hittar inte lappen. Så håll tummarna att jag kommer ihåg rätt 😛
Glutenfri sockerkaka
2 ägg
2 dl socker
125 gram smält smör
1.5 dl yoghurt 10%
3 dl Lailas gula mjölmix
1 dl mandelmjöl
2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och bröa en sockerkaksform. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda de torra ingredienserna noga. Blanda växel vis ner smör, yoghurt och mjölblandningen. Rör försiktigt så luften stannar i smeten. Häll i formen och ställ i nedre delen av ugnen. Sänk värmen till 175 grader och grädda i ca 40 minuter.
Lycka till!
Ingen kommentar än. Lägg till nedan!