Hit enter after type your search item
  Home / Baktankar & recept / Busenkla och görgoda Scones

  Busenkla och görgoda Scones

  /
  /

  Min bror stirrade i chock på mig när jag häromdagen avslöjade att jag aldrig bakat scones. “Va??? Det har väl alla? Du som till och med gjort en bakbok. Jösses!”

  Jag kände mig lite dum faktiskt. Sconesen har liksom passerat mig förbi hela livet. Men när jag var med på “Afternoon tea” i Hult Sommarhem i början på juli så blev jag positivt överraskad när jag satte tänderna i det lilla anspråkslösa brödet. Det är ju jättegott med scones. Och nu har jag då äntligen fått till det och bakat några själv.

  Så enkelt. Och så himla gott.  Klart på en halvtimme. Kan det bli bättre?scones

  Scones (2 bröd = 8 mindre bitar)
  4 dl vetemjöl (jag tog dinkelmjöl)
  0.5 tsk salt
  2 tsk bakpulver
  2 krm socker
  50 gram kallt smör
  1 dl turkisk yoghurt
  1 dl mjölk

  Blanda de torra ingredienserna i en skål. Skär smöret i små bitar och blanda ner det med fingrarna tills degen blivit till fina smulor. Häll i yoghurt och mjölk. Blanda snabbt ihop till en ganska kletig deg. Dela degen i två delar och lägg på bakplåtspapper. Forma till två ganska platta runda kakor (ca 15 cm i diameter). Skär med vass kniv två skåror i varje bröd, som ett kors – men inte så kniven går igenom. Grädda mitt i ugnen i 250 grader 15 – 17 minuter. Låt svalna under bakduk en stund.

  Servera gärna ljumma med smör, ost och marmelad. Godast helt färska. Kan frysas.

  • Facebook
  • Twitter

  Lämna en kommentar

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  This div height required for enabling the sticky sidebar
  Stäng

  Begäran om min information

   
  Close

  Begäran om radering konto

  Close

  Begäran om radering information

  Close

  Allmän begäran/Förfrågan DSO

  Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :