Jag har ju mina stunder av nyttighet. Nu har jag varit socker- och mjölfri två veckor. Visst saknar jag både smakerna och bakningen -men ibland måste hälsan få komma först. För att inte förlora kampen idag på 1:a advent har jag förberett mig väl. Igår gjorde jag mummabollar och falsk nougat. Så det kommer jag mumsa på när de andra sätter i sig lussekatter, chokladbollar och pepparkakor. Jag kanske kommer gråta en skvätt kl 15 när fikat går av stapeln hos brorsan. Men å andra sidan kommer jag vara så glad att jag stod emot imorgon. 🙂

Falsk nougat (källa: Raw Delight av Palmcrantz Aziz/Lilja)
Mixa 2 dl hasselnötter till fint mjöl, tillsätt 4 tsk vatten , 2 msk agavesirap (går lika bra med honung) och 2 tsk kakaopulver. Mixa igen. Forma till avlånga bitar eller bollar. Doppa eventuellt i smält mörk choklad.

När vi smakat på resultatet igår kom vi på att det borde vara gott med lite arrak i. Det ska vi testa nästa gång. Då blir det näääästan som arraksbollar 🙂

Önskar er alla en fridfull advent!

Falsk nougat

Rekommenderade inlägg

Ingen kommentar än. Lägg till nedan!


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *