Hit enter after type your search item
    Home / Baktankar & recept / Tant Jennys norska efterrätt

    Tant Jennys norska efterrätt

    /
    /

    Min mormor hade en väninna från Norge, Tant Jenny. Hon var barnvakt ibland och andra gånger var vi där på middag. Ofta serverades den här underbara efterrätten – vilket var den absoluta höjdpunkten på besöken hos Tant Jenny.
    Den är snabb, enkel och glutenfri. Och eftersom den är enormt mättande är den också billig. Helt perfekt alltså.jennys efterrätt

    Tant Jennys norska efterrätt (ca 10 port)
    2 påsar mandelbiskvier (ca 200 gram/st)
    4 dl grädde
    ca 700 gram äppelmos

    Mixa eller smula biskvierna. Vispa grädden. Ta fram en stor serveringsskål och varva i fina lager med äppelmoset. Börja med mandelbiskvilager, sedan äppelmos följt av vispad grädde. Fortsätt tills allt är slut – sista lagret ska vara grädde med lite biskvismul som dekoration. Kan serveras direkt eller låt stå i kylskåp en stund innan. Biskvierna tappar sin knaprighet efter en stund, men det är lika gott ändå. Håller flera dagar i kylskåp.

    Tant Jennys Efterrätt

    • Facebook
    • Twitter

    Lämna en kommentar

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

    This div height required for enabling the sticky sidebar
    Stäng

    Begäran om min information

     
    Close

    Begäran om radering konto

    Close

    Begäran om radering information

    Close

    Allmän begäran/Förfrågan DSO

    Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :