Hit enter after type your search item
  Home / Baktankar & recept / Gott utan ugn / Min framgångsrika morgongröt

  Min framgångsrika morgongröt

  /
  /

  Sedan november har jag ätit liberal LCHF. Det går bra. Jag har tappat nästan 10 kg. En stor del i denna framgång har min morgongröt. Den håller mig mätt och nöjd långt in på eftermiddagen. Det bästa är att den går utmärkt att variera. Man kan hälla i lite kryddor, eller vaniljpulver eller byta frön/mjölsort. Bara fantasin sätter gränserna. Så här gör man:

  Regines morgongröt 1 port (LCHF)
  20 gram smör
  1 msk chiafrön
  1 msk semsamfrön eller mandel/kokosmjöl
  1 tsk fiberhusk
  1 dl kokosmjölk eller grädde
  1 nypa salt
  1 ägg
  ev 1 tsk mald kardemumma eller kanel eller vaniljpulver
  Låt chiafröna svälla i kokosmjölken en stund (5 – 10 min). Smält smör i en gryta. Häll i allt i grytan utom ägget. Låt koka upp till en gröt. Ta grytan från plattan och tillsätt ägget. Värm försiktigt under omrörning till gröten har rätt konsistens. Om man värmer för mycket skär den sig. Servera eventuellt med blåbär och hallon, men gott utan också.

  En god frukost gör hela dagen 😀

  • Facebook
  • Twitter

  Lämna en kommentar

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

  This div height required for enabling the sticky sidebar
  Stäng

  Begäran om min information

   
  Close

  Begäran om radering konto

  Close

  Begäran om radering information

  Close

  Allmän begäran/Förfrågan DSO

  Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :