Sedan november har jag ätit liberal LCHF. Det går bra. Jag har tappat nästan 10 kg. En stor del i denna framgång har min morgongröt. Den håller mig mätt och nöjd långt in på eftermiddagen. Det bästa är att den går utmärkt att variera. Man kan hälla i lite kryddor, eller vaniljpulver eller byta frön/mjölsort. Bara fantasin sätter gränserna.

Regines morgongröt 1 port (LCHF)
20 gram smör
1 msk chiafrön
0.5 tsk fiberhusk
1 msk semsamfrön 
1 dl kokosmjölk eller grädde
0.5 tsk salt
1 ägg
ev 1 tsk mald kardemumma eller kanel eller vaniljpulver

Låt chiafrön och fiberhusk svälla i kokosmjölken en stund (2 – 5 min) i en liten gryta. Rör runt med en visp då och då så de inte klumpar ihop sig för mycket. Blanda ner sesamfrön, salt och kardemumma. Tillsätt smör och låt koka upp till en gröt. Ta grytan från plattan och tillsätt ägget. Värm försiktigt under omrörning tills gröten tjocknar. (Om man värmer för mycket skär den sig.)

Servera gärna med goda bär.

En god frukost gör hela dagen 😀

Rekommenderade inlägg

Ingen kommentar än. Lägg till nedan!


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *