mozartkula
mozartkula
Blänkande fin Mozartkula. Lite stolt faktiskt…

Ibland gör man överraskande upptäckter i skafferiet. Så här inför nyår börjar socker och fet mat stå en upp i halsen. Det är då nyårslöftena kommer smygande. Nästa år ska jag inte äta socker… Nästa år ska jag bara äta sallad… Nästa år ska jag bli hälsosam och smal…

Någon som känner igen sig?

Hur som helst. Jag är motiverad att sockersanera. Ska bara tömma skafferiet först.

Mina upptäckter i skafferiet bestod av marsipan, nougat och choklad. Och vad blir det? Jo! Mozartkulor till nyårsfirandet. Sedan är skafferiet tomt. Jättetomt. Bra. Och lite sorgligt.

Mozartkulor:
Mandelmassa delas upp i 20-gramsbitar. Nougat i 5-gramsbitar. Chokladen tempereras i vattenbad under tiden man rullar kulorna. Den här gången lyxade jag till dem lite extra eftersom det ju ändå är nyår. Så till 200 gram marsipan tillsatte jag en matsked mandellikör. Och den mörka vanliga chokladen smältes tillsammans med mörk choklad med pekannötter och havssalt. Mums! Ett tips: Rulla de små nougatbitarna och frys in dem en stund. Det underlättar massor när man ska rulla in dem i marsipanen. När kulorna är rullade så doppas de i chokladen och får rinna av och stelna. Enkelt, gluten- och mjölkfritt och jättegott.

Gott(igottgott) Nytt År på er!

Å skjuts in i munnen!

Rekommenderade inlägg

Ingen kommentar än. Lägg till nedan!


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *