Jag har ett svart hål i mitt matlagningsutbud – köttfärssås. Hur jag än försöker blir den aldrig riktigt bra. Min sambo är en fena på just köttfärssås så vi sitter inte på något sätt i sjön. Men… det känn inte riktigt rätt att inte klara av denna till synes enkla rätt. Dessutom möter jag en viss mått av misstro från min omgivning när jag tar upp problemet: ”Alla kan väl laga köttfärssås!?” Till min stora lycka hittade jag ett lovande recept härom dagen. Med lite justeringar blev det en helt underbar köttfärssås. Så nu kan jag med. Så det så(s)!

Köttfärsssås Favorit (ca 4 port)
1 gul lök
1 röd lök
1 morot
1/2 grön paprika (funkar även med röd)
2 – 3 msk smör
2 msk tomatpuré
500 gram finkrossade tomater
1 msk balsamvinäger
1 tärning köttbuljong
500 gram blandfärs
1 tsk salt
1 tsk svartpeppar
1 tsk chilipulver
1 tsk paprikapulver

Tillbehör: pasta eller annat glutenfritt alternativ som strimlade morötter, vitkål eller zucchini.

Gör så här: Fräs hackad lök, grovt riven morot och paprikan skuren i små bitar i smöret ett par minuter. Tillsätt tomatpuré och hälften av kryddorna, fräs en minut till. Häll i krossade tomater, vinäger och buljongtärning. Låt småputtra i 20 minuter. Stek under tiden köttfärsen tills den är brun och smulig. Krydda den med resten av kryddorna. Häll den i tomatsåsen och låt koka i 10 minuter till. Passa på att koka spagetti eller förbereda annat alternativ under tiden såsen kokar klart.

Serveras med fördel med en god sallad och mycket riven ost! Jättegott 🙂

Rekommenderade inlägg

Ingen kommentar än. Lägg till nedan!


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *