Hit enter after type your search item
Home / Baktankar & recept / Bullar & kakor / Mumsig mandelkaka

Mumsig mandelkaka

/
/
108 Views
img

Ännu en glutenfri favorit! Grundreceptet kommer från Aftonbladets “Mat och vin” publicerad 18/11-17. Tyvärr saknades en del i receptet så jag gissade här och där. Men det blev jättebra. Så här gjorde jag:

Glutenfri Mandelkaka (ca 10 bitar)
125 gram smör
2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 citron (skal och saft)
4 ägg (rumstempererade)
3 dl mandelmjöl
250 gram ricotta- eller mascarponeost
flagad mandel som topping

Gör så här: Sätt ugnen på 175 grader. Klä en springform med bakplåtspapper eller smörj den ordentligt. Rör ihop smör, socker och rivet citronskal i en bunke. Dela äggen och rör ner äggulorna i smeten, ett i taget. (Lägg vitorna i en rostfri bunke så länge.) Tillsätt vaniljsocker, mandelmjöl och ost. Vispa sedan äggvitorna till ett hårt skum och vänd ner i smeten. Börja med en tredjedel, sedan resten. Då behåller man så mycket luft som möjligt, vilket vi vill. Häll smeten i ringformen och toppa med flagad mandel. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter. Låt svalna och pudra med florsocker. Serveras med en klick grädde.

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Pinterest
  • Buffer
  • Pocket
  • stumbleupon
  • Reddit

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This div height required for enabling the sticky sidebar
Stäng

Begäran om min information

 
Close

Begäran om radering konto

Close

Begäran om radering information

Close

Allmän begäran/Förfrågan DSO

Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :