Hit enter after type your search item
    Home / Baktankar & recept / Bullar & kakor / Mumsig mandelkaka

    Mumsig mandelkaka

    /
    /

    Ännu en glutenfri favorit! Grundreceptet kommer från Aftonbladets “Mat och vin” publicerad 18/11-17. Tyvärr saknades en del i receptet så jag gissade här och där. Men det blev jättebra. Så här gjorde jag:

    Glutenfri Mandelkaka (ca 10 bitar)
    125 gram smör
    2 dl socker
    1 tsk vaniljsocker
    1 citron (skal och saft)
    4 ägg (rumstempererade)
    3 dl mandelmjöl
    250 gram ricotta- eller mascarponeost
    flagad mandel som topping

    Gör så här: Sätt ugnen på 175 grader. Klä en springform med bakplåtspapper eller smörj den ordentligt. Rör ihop smör, socker och rivet citronskal i en bunke. Dela äggen och rör ner äggulorna i smeten, ett i taget. (Lägg vitorna i en rostfri bunke så länge.) Tillsätt vaniljsocker, mandelmjöl och ost. Vispa sedan äggvitorna till ett hårt skum och vänd ner i smeten. Börja med en tredjedel, sedan resten. Då behåller man så mycket luft som möjligt, vilket vi vill. Häll smeten i ringformen och toppa med flagad mandel. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter. Låt svalna och pudra med florsocker. Serveras med en klick grädde.

    • Facebook
    • Twitter

    Lämna en kommentar

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

    This div height required for enabling the sticky sidebar
    Stäng

    Begäran om min information

     
    Close

    Begäran om radering konto

    Close

    Begäran om radering information

    Close

    Allmän begäran/Förfrågan DSO

    Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :