Ännu en rätt som jag inte fått till riktigt ordentligt förrän nu. Den smakade blaskigt eller tråkigt hur jag än gjorde. Tills plötsligt allt liksom föll på plats en dag. Överlycklig skyndade jag mig att dokumentera. Och nu är det dags att dela med sig. Hoppas ni också tycker den är god.

Korv Stroganoff

Regines Korv Stroganoff
2 finhackade gula lökar
300 – 400 gram korv (behöver inte vara falukorv, jag använder en god grillkorv)
2 -3 dl grädde
3 – 4 msk tomatpuré
1 – 2 tsk mild paprikakrydda
smör att steka i
salt, peppar och eventuellt lite vitlökspulver

Gör så här: Hacka löken och strimla korven. Stek löken i en gryta några minuter tills den blir mjuk. Stek korven i en stekpanna samtidigt så att den är klar när såsgrunden är färdig. Tillsätt tomatpuré och paprikapulver i lökgrytan. Låt steka ihop sig någon minut. Häll på grädde och låt koka upp. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt korven när den är klar.Låt puttra lite till. Tillsätt mer kryddor om det behövs.

Blomkålsris

Blomkålsris
Jag försöker hålla ner kolhydraterna i min kost just nu. Därför har jag inte vanligt ris till stroganoffen. Men blomkålsris funkar precis lika bra. Det finns att köpa klart i matbutiken, men man kan lika gärna köpa ett blomkålshuvud och mixa i matberedare tills blomkålen fått ”riskänsla”. Stek blomkålsriset i en stor klick smör ett par minuter. Salt och vitpeppar tillsätts. Vill du ha matigare ris är det gott att låta riven ost steka med precis på slutet. Man kan variera ”riset” på olika sätt med hjälp av kryddor och t ex lök. Använda fantasin!

Lycka till!

Rekommenderade inlägg

Ingen kommentar än. Lägg till nedan!


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.