Hit enter after type your search item
    Home / Baktankar & recept / Saftig och mjuk havrekaka

    Saftig och mjuk havrekaka

    Den här kakan är perfekt när man vill njuta – och bli mätt. Smakar ljuvligt tillsammans med frukt/bär och en klick grädde eller glass.

    Den smakar mer och mer för varje dag – och håller sig saftig hur länge som helst. Går också jättebra att frysa. Receptet kommer från min favoritsamling “Hembakat!”.

    Wiwi-Annes havrekaka
    125 gram mjukt smör
    3 dl socker
    2 ägg
    3 medelstora kokta potatisar
    2 dl havregryn
    3 dl vetemjöl
    3 tsk bakpulver
    3 – 4 rivna bittermandlar

    Sätt ugnen på 175 grader. Rör smör och socker mjukt och poröst. Tillsätt äggen ett i taget. Mosa potatisen och blanda med havregryn, mjöl, bakpulver och den rivna mandeln. Rör ner blandningen i smeten. Häll den i en smord och bröad bakform, ca 2 liter (22 cm i diameter). Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 – 45 minuter. Låt kakan vila i formen en stund innan den stjälps upp på fat.
    Smakar bäst om den får vila en dag innan den avnjuts.

    • Facebook
    • Twitter

    Lämna en kommentar

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

    This div height required for enabling the sticky sidebar
    Stäng

    Begäran om min information

     
    Close

    Begäran om radering konto

    Close

    Begäran om radering information

    Close

    Allmän begäran/Förfrågan DSO

    Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :