Ännu en goding från min receptsamling ”Hembakat!”. En mjuk, saftig sockerkaka med ljuvlig kaffesmak. En underbar kaka att njuta av på farstutrappan så här i vårsolen. 🙂

Gulls kaffekaka
75 gram smält avsvalnat smör
2 ägg
1.5 dl socker
1 msk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0.75 dl kallt kaffe

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner det omväxlande med kaffet i smeten. Rör sist ner smöret. Häll smeten i en välsmord och bröad form, ca 1.5 liter. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 40 minuter. Kolla med provsticka om den är klar. Låt stå kvar i formen en stund innan den stjälps upp. Går utmärkt att frysa. Om det blir något kvar 😉

Rekommenderade inlägg

8 kommentarer

  1. Den måste jag testa
    . Älskar allt m kaffe smak.. Fin bild!

    • Tack! Hoppas du tycker om den, berätta gärna vad du tycker sedan 🙂

  2. Den samlingen hade jag också och kakan har jag bakat flera gånger. Min mamma hette dessutom Gull, så det är ett extra kärt minne för mig. Tyvärr har jag inte samlingen kvar då min boyta numera är ganska begränsad.

    • Vad roligt att du också testat både samlingen och det här receptet förut 🙂

  3. Hur menar man med kallt kaffe?

    • Det är helt enkelt avsvalnat kaffe, typ rumstemperatur 🙂

  4. Kaffekaka är fantastiskt god, har bakat några gånger. mums

    • Håller med! Perfekt om man gillar kaffe och kakor 😀


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *