Ett lättbakat, gott och saftigt glutenfritt bröd. Perfekt till salladen eller som mellanmål.

Havrebröd (ca 10 st)
4 dl havregrynsmjöl (se nedan)
1 dl mandelmjöl
0.25 dl pofiber (kan uteslutas men gör brödet saftigare)
0.5 – 1 dl solrosfrön
1 tsk salt
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
25 gram smör
2 dl turkisk yoghurt
1 ägg

Mixa glutenfria havregryn till mjöl. Mät upp 4 dl och häll i en bunke. Tillsätt mandelmjöl, pofiber, solrosfrön, salt, bakpulver och bikarbonat. Blanda väl. Skär smöret i småbitar och nyp ihop med degen tills den är lite smulig. Häll i yoghurt och ägg, blanda till smeten är jämn.
Smörj två muffinsplåtar. Klicka i smeten, ej för fullt.
Grädda i nedre delen av ugnen på 200 grader i ca 30 – 35 minuter.
Tips: toppa med lite riven ost så har du ett ostbröd till festen 🙂

Rekommenderade inlägg

Ingen kommentar än. Lägg till nedan!


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *