Hit enter after type your search item
    Home / Baktankar & recept / Jästkompisar / Glutenfria havrebröd

    Glutenfria havrebröd

    /
    /

    Ett lättbakat, gott och saftigt glutenfritt bröd. Perfekt till salladen eller som mellanmål.

    Havrebröd (ca 10 st)
    4 dl havregrynsmjöl (se nedan)
    1 dl mandelmjöl
    0.25 dl pofiber (kan uteslutas men gör brödet saftigare)
    0.5 – 1 dl solrosfrön
    1 tsk salt
    1 tsk bakpulver
    1 tsk bikarbonat
    25 gram smör
    2 dl turkisk yoghurt
    1 ägg

    Mixa glutenfria havregryn till mjöl. Mät upp 4 dl och häll i en bunke. Tillsätt mandelmjöl, pofiber, solrosfrön, salt, bakpulver och bikarbonat. Blanda väl. Skär smöret i småbitar och nyp ihop med degen tills den är lite smulig. Häll i yoghurt och ägg, blanda till smeten är jämn.
    Smörj två muffinsplåtar. Klicka i smeten, ej för fullt.
    Grädda i nedre delen av ugnen på 200 grader i ca 30 – 35 minuter.
    Tips: toppa med lite riven ost så har du ett ostbröd till festen 🙂

    • Facebook
    • Twitter

    Lämna en kommentar

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

    This div height required for enabling the sticky sidebar
    Stäng

    Begäran om min information

     
    Close

    Begäran om radering konto

    Close

    Begäran om radering information

    Close

    Allmän begäran/Förfrågan DSO

    Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views : Ad Clicks :Ad Views :