Jag är en periodare när det gäller socker och salta snacks. Ibland låter jag bli helt och ibland badar jag i socker, kakor och chips. Kanske inte så hälsosamt, men… det är ju så gott. Hur som helst, förra gången jag var “nyttig” ägnade jag en del tid till att hitta goda alternativ att knapra på när suget satte in, eller när jag ville ha en mysstund framför tv:n. Blev väldigt glad när jag hittade detta recept på LCHF-arkivet. Dessa mandlar smakar otroligt gott – särskilt om man gillar saltlakrits. 🙂

Lakritsmandlar

200 gram sötmandel 
1 msk lakritspulver 
1.5 tsk salt 
1.5 dl vatten

Blanda alla ingredienser i en stekpanna. Rör om väl och låt koka upp. Låt koka tills allt vatten är borta. Häll upp på en plåt och ställ in i ugnen 20-30 minuter på 150 grader. Testa en mandel för att se om den är knaprig och färdigrostad. Ta ut plåten och låt mandlarna svalna.

Sen är det bara att äta 🙂

Rekommenderade inlägg

Ingen kommentar än. Lägg till nedan!


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *