Kategorier
Bak utan vitt mjöl och socker Baktankar & recept Glutenfritt Matbröd

Rejält fröknäcke

Jag älskar fröknäcke, men tycker det är galet svårt att få ut smeten tunt och jämnt på plåten. Dessutom går det alltid sönder när man ska ha på pålägg. Så tjockt fröknäcke är ju genialt! Tack Lesscarbs.se för receptet. Kan verkligen rekommendera den sidan om man är ute efter nyttiga och spännande recept. När jag ändå är igång kan jag även tipsa om podden som Fanny på Lesscarbs har tillsammans med Ila från Morotsliv. Jättebra information om kost och hälsa med humor, djup och värme. Just sayin’ 😉

Fannys fröknäcke (1 plåt)

1 dl linfrön
2,5 dl solroskärnor
2 dl sesamfrön
1 dl mandelmjöl
1 tsk salt
1,5 msk fiberhusk
5 dl vatten

Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Häll över vattnet och låt svälla en stund. (Jag har tidigare lärt mig att koka upp vattnet och låta smeten svälla ca 45 minuter, så jag gjorde det med detta recept också.) Bred ut smeten jämnt på en bakpappersklädd plåt. Grädda i 130 grader i ca 4 timmar. Efter halva tiden tar du ut plåten och skär brödet i lagom stora bitar. Gräddningstiden kan variera, alla ugnar är olika. Men det brukar synas när brödet börjar bli klart, testa gärna en bit för att kolla. Det ska vara helt torrt och hårt.

Jag älskar att ha Philadelphiaost och tomat på mitt fröknäcke. Enkelt och väldigt gott.

Av Regine

Själens röst - https://själensröst.se || FramSteget - https://www.framsteget.net

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *