Kategorier
Baktankar & recept Smarrigt å matigt

Mirjas linsgryta

Som ni hört förut är min systerdotter vegan. Det här receptet kommer från henne. En jättegod – och enkel – gryta som passar alla. Utan animaliska produkter, gluten och nötter. Med detta recept kan du utan oro bjuda dina veganvänner (och andra) på kalasmiddag.

Mirjas linsgryta (4 rejäla portioner)
2 dl röda linser
2 gula lökar
1/2 röd paprika
4 – 5 tomater
1 grönsaksbuljongtärning
vitlökspulver
soja
salt & peppar

Börja med att blötlägga linserna i en gryta ca 20 minuter. Skölj dem sedan och tillsätt ca 4 dl nytt vatten och buljongtärning. Kok upp och låt sjuda ca 10 minuter. Hetta under tiden upp olja i en vid stekpanna, hacka löken och paprikan fint. Stek några minuter på medelvärme. Finhacka tomaterna och tillsätt även dem. Låt steka tills linserna är klara. Häll linserna över tomat-lök-pakrikamixen i stekpannan. Låt koka samman några minuter. Smaka av med vitlökspulver, soja, salt och peppar.
Servera med kokt potatis och en fräsch sallad.
Mums!

Av Regine

Själens röst - https://själensröst.se || FramSteget - https://www.framsteget.net

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *