Som ni hört förut är min systerdotter vegan. Det här receptet kommer från henne. En jättegod – och enkel – gryta som passar alla. Utan animaliska produkter, gluten och nötter. Med detta recept kan du utan oro bjuda dina veganvänner (och andra) på kalasmiddag.

Mirjas linsgryta (4 rejäla portioner)
2 dl röda linser
2 gula lökar
1/2 röd paprika
4 – 5 tomater
1 grönsaksbuljongtärning
vitlökspulver
soja
salt & peppar

Börja med att blötlägga linserna i en gryta ca 20 minuter. Skölj dem sedan och tillsätt ca 4 dl nytt vatten och buljongtärning. Kok upp och låt sjuda ca 10 minuter. Hetta under tiden upp olja i en vid stekpanna, hacka löken och paprikan fint. Stek några minuter på medelvärme. Finhacka tomaterna och tillsätt även dem. Låt steka tills linserna är klara. Häll linserna över tomat-lök-pakrikamixen i stekpannan. Låt koka samman några minuter. Smaka av med vitlökspulver, soja, salt och peppar.
Servera med kokt potatis och en fräsch sallad.
Mums!

Rekommenderade inlägg

Ingen kommentar än. Lägg till nedan!


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *