Det finns så många härliga baksidor här i världen! Lindas bakskola till exempel. Där har jag hittat många favoriter. Idag testade jag hennes snabba picknick-kaka, men som alltid var jag tvungen att anpassa lite efter egen fantasi och saker i skafferiet. Resultatet blev en saftig, lätt och väldigt smarrig päronkaka. Den kommer jag göra fler gånger 🙂

Saftig päronkaka
1 ägg
1 dl socker
1.5 tsk bakpulver
1 dl naturell fet yoghurt (eller fil)
60 gram smält smör
2.5 dl vetemjöl
1 tsk kardemumma
1 moget päron
Garnering
pärlsocker och kanel

Sätt ugnen på 175 grader. Klä en rund form, 18 – 20 cm med bakplåtspapper (blöta pappret lite så kan man forma det efter formen).
Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt yoghurt och avsvalnat smör. Blanda mjöl, bakpulver och kardemumma innan det vänds ner i smeten. Häll i formen. Skala, kärna ur och tärna päronet i små bitar. Tryck ner det i smeten. Grädda lite under mitten av ugnen 30 – 35 minuter. Testa med provsticka för att vara säker på att kakan är klar. Låt svalna lite. Och sedan – njuuut!


Rekommenderade inlägg

2 kommentarer

  1. Vad ska man göra med päronet?

    • Åh, det såg jag nu – har ju glömt skriva det! Tack för att du såg det. Man ska skala, kärna ur och tärna päronet i små bitar och sedan trycka ner det i smeten innan gräddningen 🙂


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *