Efter tio dagar av hälsosamt leverne har jag med stor förvåning upptäckt att saker kan vara goda fast de inte är söta. Jag har också upptäckt att jag klarar mig väldigt bra utan mjölkprodukter. Helt ärligt! Jag misstänker att mjölk, mjöl och socker förvirrat mitt smaksinne. Nu när jag inte äter dessa livsmedel smakar plötsligt allt annat både mer och godare. Kanske fördunklar snabba kolhydrater smaklökarnas omdöme? Inte vet jag, men det verkar faktiskt så…

För att inspirera och komma ihåg goda recept i den här nyttigare livsföringen har jag skapat en egen del här på baksidan som kommer innehålla recept inspirerade av hälsa och antiinflammatorisk kost. Den heter “Mindre baksida” och mitt Instagramkonto kommer vara länkat till den kategorin från och med nu. Hoppas ni också få mycket nöje av denna nya del av Regines Baksida!

Första receptet knåpade jag ihop idag och det blev en väldigt god kycklingsallad 🙂

Ljummen kycklingsallad, 3 – 4 portioner
2 kycklingfiléer (färdigstekta)
1 – 2 tsk curry
1 hackad lök
1 msk ghee eller kokosolja
1 morot
1 stor näve alfalfagroddar
2 – 3 kokta ägg
Ett par lätt kokta broccolibuketter
1 paket kidneybönor
1 mogen avokado
Hackade tomater efter smak

Koka upp några broccolibuketter lätt. Låt rinna av ordentligt innan de skärs i små bitar. Ta fram en stor skål. Häll i broccolin. Riv en morot grovt, skala och hacka äggen och lägg det i skålen tillsammans med groddarna. Häll av bönorna och skölj av dem innan de gör det andra sällskap i skålen. Skär avokadon i bitar och lägg i skålen. Hacka tomaterna. Om du vill spara salladen till flera måltider rekommenderas att du har tomaterna i en egen skål, de gör salladen blöt och “ledsen” annars.
Värm upp ghee i en stekpanna. Häll först i löken och curryn. Låt steka ihop någon minut. Dela under tiden kycklingen i mindre delar. Tillsätt den sedan och låt allt bli varmt. Häll allt i skålen och rör om. Klart att servera! Gott med en vinägrett eller lite olivolja till.
Smaklig måltid!


Rekommenderade inlägg

Ingen kommentar än. Lägg till nedan!


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *