Efter fyra veckors nyttigheter börjar rutinerna sitta. Jag kan laborera och integrera mina tidigare favoriter med nya tankesätt. Idag var jag sugen på biffar och mos. Och se vad bra det blev. Och gott!

Gör så här för 2-3 personer:
Biffarna: Blanda 500 gram nötfärs med ett ägg och krydda sedan med salt och peppar. Forma till biffar, jag gjorde mina ganska små så det blev omkring 10 biffar. Stek i ghee eller smör några minuter per sida, beroende på hur välstekta du vill ha dem. Låt biffarna vila några minuter innan servering.
Grönt mos: Koka fryst broccoli, 300 -500 gram, enligt paketet. Istället för att tillsätta kallt vatten så lägg i 5-10 kuber med fryst spenat. Låt stå ett par minuter. Häll av vattnet och lägg i en rejäl klick ghee eller smör. Mixa med stavmixer till allt är mosat. Smaka av med mer salt om det behövs.
Servering: Jag tinade några frysta lingon och la på lite fetaost som var över från gårdagens middag. La till lite böngroddar och en matsked surkål för att vara snäll mot magen.

Det blev väldigt gott. Dessutom var jag mätt och nöjd länge efteråt 🙂

Rekommenderade inlägg

Ingen kommentar än. Lägg till nedan!


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *