Min kära man har två favoriträtter. Citronkyckling är topp två, men grekisk pyttipanna är högst upp på pallen. Om några veckor firar vi 19 år tillsammans. Då ska jag nog skämma bort honom med den här rätten. Och så glass till efterrätt. Bättre kan det inte bli. 🙂

Grekisk pyttipanna 8 port:
1 kg fläskfilé
Marinad:
3 pressande vitlöksklyftor
2,5 – 3 dl olja (ej olivolja)
2 tsk sambal olek
4 msk soya
1/2 msk riven färsk ingefära
salt & peppar

Skär fläskfilén i strimlor och lägg i marinaden minst 8 timmar, gärna mer.
1.8 kg potatis skalas och skärs i klyftor. Lägg i en stor långpanna, strö över fläskfilén och häll på marinaden. 
Strimla:
2 gula paprikor
2 röda paprikor
2 röda lökar
2 paket fetaost i kuber (ej under 13% fett)

Strö över grönsakerna över filén tillsammans med osten. Grädda i ugnen i 225 grader 30-40 minuter eller tills potatisen är mjuk.

Kall sås:
En liten burk turkisk yoghurt blandas med 2 tsk salladskrydda. 

Ät och njuuut!

Rekommenderade inlägg

Ingen kommentar än. Lägg till nedan!


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *