Min kära sambo älskar Arraksbollar. Men eftersom han valt att låta bli socker de senaste åren har det varit tunnsått med dessa favvokakor. Idag ville jag överraska honom med något gott. Så jag gjorde om de vanliga Mummabollarna till Arraksbollar. Patric log lycksaligt när han smakade. Bättre betyg kan man inte få 🙂
Arraksbollar med dadeltouch
2 dl mandelmjöl
o.5 dl kokosflingor
1 dl glutenfria havregryn
0.5 tsk vaniljpulver
1.5 msk kakao
8 – 10 urkärnade och finhackade dadlar
2 msk kokosolja
1 msk arraksessens
Garnering
100 gram 70% choklad
0.5 dl kokosflingor
Blanda mandelmjöl, kokosflingor, havregryn, vaniljpulver och kakao i en matberedare. Mixa samman. Tillsätt dadlarna, kokosoljan och arrak. Mixa tills smeten är väl blandad. Forma till bollar i önskad storlek. Låt vila i kylen medan chokladen smälts över vattenbad. Bäst blir det om man tempererar den. Doppa bollarna i chokladen och strö över lite kokosflingor som dekoration. Lått stelna. Klart!
Ps. Min doppningsteknik är väl inte den bästa, och jag tränar på att temperera rätt. Men chokladen kladdar inte i alla fall 😉