Busenkla Chiabattor

Det är ju så gott med Chiabatta! Men hittills har jag inte lyckats få till dem hemma. Men nu har jag hittat det ultimata receptet i Allers. Det tog typ 2 minuter att sätta degen. Sedan 3 minuter att baka ut. En enda lång jäsning. Så jag satte degen på kvällen. Och medan ugnen blev […]

Busenkla och görgoda Scones

Min bror stirrade i chock på mig när jag häromdagen avslöjade att jag aldrig bakat scones. “Va??? Det har väl alla? Du som till och med gjort en bakbok. Jösses!” Jag kände mig lite dum faktiskt. Sconesen har liksom passerat mig förbi hela livet. Men när jag var med på “Afternoon tea” i Hult Sommarhem […]

Jättegott med kaffekavring

Min näsa leder mig alltid till nya spännande upplevelser. I lördags upptäckte den genast en ny doft när jag hälsade på hos en vän. Det var några spännande limpor i ugnen som var skyldiga till näsans lycka. Jag frågade naturligtvis direkt om jag fick smaka. När jag gick ett par timmar senare hade jag både […]

Ett underbart morotsbröd att dela med sig av

Jag är medlem i en grupp som träffas varje månad för att prata om livet och dess utmaningar och glädjeämnen. Vi har en härlig energi när vi träffas. Värme, omtänksamhet, frihet och sanning är våra ledstjärnor. Igår hade vi en “dela-med-sig”-dag här i Vike skola. Alla som ville var välkomna att berätta om sina erfarenheter/kunskaper/upplevelser, […]

Havrebröd utan vetemjöl

Jakten på gott bröd utan vitt mjöl går vidare. Lindas Bakskola på Facebook kommer med många goda recept, både med och utan socker. Det är inte sällan jag kommer på mig själv med att dregla när ett nytt smaskigt recept dyker upp från Linda. Havrebrödet nedan är inspirerat av hennes recept på havergrynsfrallor, men jag […]

Astas krispiga knäckebröd

Det är gott med variation. Det här frökexet är krispigare och lättare än de tidigare jag testat. Mycket gott! Tack för receptet Asta 🙂 Har som vanligt gjort lite efter eget huvud… Krispiga knäckebröd (2 plåtar) 200 gram solroskärnor 2 dl linfrö (jag tog krossat) 2 dl sesamfrön 2.25 dl kli (jag tog vetekli) 2 […]

Julagängets glutenfria brytbröd

I lördags blev jag rejält bortskämd. Mina goda vänner i Mariestad bjöd på underbar mat och gott fika. Jag väntar med iver på receptet på de goda glutenfria muffinsen. Men eftersom jag försöker vara nyttig börjar jag med ett annat recept från samma familj – glutenfritt brytbröd. Jag har precis provbakat det. Väldigt gott. Känns […]

Dags att göra julkavringen

Varje år måste det finnas hembakad kavring på julbordet. Så har det varit sedan 1990 och så kommer det förbli så länge jag kan göra den. Vi firar alltid julafton hos min bror Kim. Därför gjorde jag en smart grej och bakade en plåt kavring i hans kök. Så jag slipper frakta brödet sju mil […]

Hönökaka…med sköldpaddskomplex…

Idag har jag testat att göra Hönökaka. Anledningen till detta nya äventyr var att min svägerska Helena hade 2 liter mjölk som behövde användas snarast. Det är roligt att prova nya grejer. Och Patric älskar Hönökaka. Receptet hittade jag på recept.nu. Det blev en hel del “learning by doing”. Om min ugn hade fungerat som den ska hade […]

Ankäggskaka och supergoda frökex

I torsdags fick jag några ankägg av en kompis. Det har jag aldrig testat förut 🙂 Hon sa att ankägg funkar bäst i bakning eftersom de har starkare smak än hönsägg. Spännande! Jag är fortfarande nyttig, men var så klart tvungen att prova dessa nya ägg direkt. Första tanken var att göra en vanlig sockerkaka. Men […]

Experiment: Surdeg dag 2

Dag 2 av mitt surdegsexperiment blev lite annorlunda. Egentligen skulle jag “matat” surdegen efter ett dygn med mer mjöl och vatten, men jag var borta hela dagen så surdegen fick vänta 12 extra timmar. Men det ser ut som om det lyckades bra ändå, för nu har det blivit liv i luckan. Det bubblar i degen. […]

Close

Begäran om min information

 
Close

Begäran om radering konto

Close

Begäran om radering information

Close

Allmän begäran/Förfrågan DSO