Grekiskt bondbröd

Alltid gott med hembakade limpor! Det är lite mer att tugga på än de luftfyllda versionerna i affär’n. Jag har ändrat lite i ursprungsreceptet, och här kommer min version av: Grekiskt bondbröd: 2 stycken 50 gr jäst 5 dl naturell yoghurt 2 tsk salt 1 msk honung 7 dl vetemjöl 5 – 6 dl rågsikt Värm […]

Pitabröd

Jag har köpt pitabröd massor med gånger, men aldrig bakat själv. Så kan vi inte ha det! Därför tog jag tag i saken och satte igång. Recept från Hembakat. Det var oväntat lätt. Det enda kruxet var att ha is i magen och hålla ut tills de var färdiggräddade. De måste ju svälla upp ordentligt, annars blir det ju […]

Regines & Grahams Tekakor

Jag tycker vanliga tekakor är lite mesiga. Goda, men inte så mycket att få i magen. Därför har jag alltid gillat lite grövre tekakor bättre, och särskilt om de innehåller grahamsmjöl. Efter en del mixtrande hittade jag en formel på tekakor som passar mig. Familjen är också nöjd. Får jag därför lov att presentera: Regines Grahamstekakor 2 […]

Busenkelt å jättegott bröd

På min nya arbetsplats lagar vi mat och bakar i stora lass. Vi ska se till så att 14 tonårspojkar är mätta och nöjda… När man ska baka till många är det en stor fördel om det är enkelt, därför gillar jag detta brödrecept skarpt. Prova får du se! Asyriskt bröd 25 gram jäst 2 […]

Det doftar gott om Regines bak (!?)

Jag har gjort egna rågsiktskakor! Efter tre försök blev jag äntligen nöjd…ser de inte goda ut? Jag tycker de smakar bäst utan brödkryddor, men min kära familj håller inte med så jag får väl växla lite. Vill ni veta vad jag hade i dem? Regines rågsiktskakor (4 st): 50 gr smör 5 dl vatten 50 gr […]

Mera matbröd

Eftersom jag just nu kämpar mot sockerberoendet har jag riktat in mina bakorgier på matbröd. Detta är det senaste. Hämtat från matklubben.se – en uppsjö av olika recept. Matbröd Enkelt matbröd, lätt att göra, smakar ungefär som sirapslimpa. 11 dl ljummet vatten 100 gr jäst 1.5 – 2 msk salt 2 dl socker 2.5 dl sirap 2 […]

Gött grovt bröö

En favorit. Gott å grovt matbröd som man inte tröttnar på. Det är riktiga grejer som gäller, inget luft å bös här inte… Fick receptet av min kompis Marianne för sådär 25 år sedan. Och det håller verkligen måttet än! Mariannes matbröd 5 dl kokande vatten 5 dl grovt mjöl (t ex grovt rågmjöl + 4 sädesslag eller nåt […]

Close

Begäran om min information

 
Close

Begäran om radering konto

Close

Begäran om radering information

Close

Allmän begäran/Förfrågan DSO