Just nu är jag inne i en ”nyttig period” igen. Och då är det ju tur att jag varit nyttig många gånger förut, eftersom man kan falla tillbaka på gamla favoriter. Förra gången jag var nyttig ägnade jag en del tid till att hitta goda alternativ att knapra på när suget satte in, eller när jag ville ha en mysstund framför tv:n. Blev väldigt glad när jag hittade detta recept på LCHF-arkivet. Dessa mandlar smakar otroligt gott – särskilt om man gillar saltlakrits. 🙂
Lakritsmandlar
200 gram sötmandel
1 msk lakritspulver
1.5 tsk salt
1.5 dl vatten
Blanda alla ingredienser i en stekpanna. Rör om väl och låt koka upp. Låt koka tills allt vatten är borta. Häll upp på en plåt och ställ in i ugnen 20-30 minuter på 150 grader. Testa en mandel för att se om den är knaprig och färdigrostad. Ta ut plåten och låt mandlarna svalna.
Sen är det bara att äta 🙂