Ännu godare med aprikoser i!

En kompis tipsade om att ha burkaprikoser i Upp-och-ner-kakan istället för ananas. Det blev ännu godare. Hade kakan i ugnen 1 timme och 10 minuter. Eller hur blev den fin? Tipsa om detta…FacebookTwitterGoogle+Pinterest

Glutenfri sockerkaka

I somras försökte jag skapa en okej sockerkaka för pappa som är glutenintolerant. Jag tycker de flesta bakverk med glutenfria mjölmixer blir lite trista och smakar papper. Men så en dag lyckades jag över förväntan. Den blev “rasande elegant” – och god. Nu tänkte jag delge er receptet. Men hittar inte lappen. Så håll tummarna […]

Gyllene och julig Butterkaka

En favorit i repris. För två år sedan “uppfann” jag en julvariant till butterkakan – Saffransbutterkaka. Den är enormt smaskig. Tyvärr blir allt saffransbröd torrt ganska omgående så frys in kakan om du inte planerar att äta den direkt. Den klarar sig utmärkt i frysen om man låter bli att glasera den. Receptet räcker till […]

Tant Gretas Kolasnitt

Ett recept från förr. Det är välbeprövat och såna recept är ju allra bäst? 🙂 Tant Gretas Kolakakor 200 gram smör 1.75 dl socker 5 – 6 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 1.5 msk vaniljsocker (1 tsk mald ingefära – om man vill) Nyp ihop alla ingredienser. När degen går att forma till en boll är […]

Morgonstund har guld i mund!

På den härliga sidan Söta Saker finns varje månad en liten bak-utmaning för den som vill. Den här månaden är det ordet “Morgon” som ska tolkas. Jag älskar frukoststunden. Särskilt om det finns nybakat bröd. Och Lemon Curd att ha på mackan! Då snackar vi guldkantad frulle! Mitt favoritbröd just nu är dessa frukostbullar: Regs Frukostbröd: Koka […]

Bröd a la Patric (#1)

Detta är ett gott och enkelt bröd som passar till det mesta. 5 dl vatten 1/2 pkt jäst Ca 13 dl vetemjöl 1 dl rågmjöl 1/2 dl havregryn 1 msk linfrön 1 msk ljus sirap 2 msk rapsolja 2 tsk salt Smula ner jäst i bunke. Strö över 1 tsk socker. Värm vatten till 37C […]

Konkurrens om bakgrejerna!

Nu har Patric börjat baka också! Jättekul, men nu är ju assistenten upptagen hela tiden… Helt plötsligt måste jag planera mina bakstunder. Inte så lätt när man är en kaos-person.  Men belöningen är större än besväret för Patric bakar underbart bröd 🙂 Tipsa om detta…FacebookTwitterGoogle+Pinterest

Close

Begäran om min information

 
Close

Begäran om radering konto

Close

Begäran om radering information

Close

Allmän begäran/Förfrågan DSO