Instagram – here I come

Nu finns Regines Baksida på Instagram (regines_baksida). Helt nybakad sida med endast nio inlägg så här långt. Men det kommer mera. Där kan det dyka upp en del recept som inte kommer med här på bloggen, till exempel sånt som jag provbakar och vill tipsa er om från andra baksidor.

När jag når mina första 100 följare på Instagram tänker jag tävla ut min bakbok där. Sedan händer något vid varje milstolpe.
Det vill ni väl inte missa? 😉

Varmt välkomna ska ni vara 😀

Vinnare i vår tävling!

Nu när receptet på sommartårtan är avslöjat kan vi även avslöja rätt svar på fredagens tävling – krämen jag rör i är lemon curd! Underbart gott på rostat bröd och i tårta. Och utan tårta med. Gott helt enkelt…

Stort grattis till vinnarna av min bakbok ”Det godaste jag vet” – Mary Lind Dalevi och Maria Andre.

Här kommer en liten film där ni får se undertecknad live (riktigt snygg min på stillbilden!) bläddrandes i denna bakbok.

Ha en underbar söndag 🙂

Har roligt med Sockerpojkarna

Upptäckte precis Sockerpojkarna på YouTube. De har massor med korta, roliga klipp om hur man gör både det ena och det andra med socker i. Jag fastande extra för den här filmen om att göra vaniljkräm. Se och lär 🙂

Krånglar med bloggportaler…

Varje dag lär man sig något nytt. Idag har jag ägnat en låååång stund åt att bli synlig på Bloglovin’, Blogkeen och andra portaler. Hoppas det är värt slitet. För jag offrade massa tid som kunde blivit goda kakor istället 😉

Regines Baksida

Följ mig på Bloglovin
Follow

Citronkladdkaka är gott

Vad vore livet utan kreativitet?

Att använda sin skaparkraft och fantasi gör livet roligt och meningsfullt. Jag tror att alla människor mår bra av att vara kreativa på något sätt. Hur man gör är bara en fråga om fantasi och intresse. Uttrycken för min kreativitet växlar. Men något måste jag göra. Det senaste året har jag lagt mycket tid på att skriva mina böcker. Men nu är både bakboken och mina två romaner klara. Och då börjar bakintresset locka igen. Så nu kommer bakbloggen få mer uppmärksamhet.

När man har stort intresse för något är det extra roligt att lära sig mer. Jag har tittat mycket på Youtube och olika bakningaprogram, men det blir inte samma sak som att lära sig direkt. Häromdagen fick tips om en länk med olika bakningskurser. Skulle vara roligt att prova en eller flera av dem… På samma sida finns en rolig guide till hur man gör en kalastårta. Kanske något för Halloween?

Nu när jag ändå är inne på att tipsa om olika saker – vore det inte väldigt roligt att få ge dig själv eller någon annan en ovanligt personlig bakbok? En perfekt julklapp 🙂

bakboken-igen3_web

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

bakbokuppslag_web

Det godaste jag vet – En bakbok med insikter

Nu kan jag äntligen hålla min kära bakbok i handen! Det är en underbar känsla. Jag är nöjd och stolt över resultatet. Sedan i tisdags har jag delat ut många förbeställningar. Responsen gör mig varm och lycklig. Här följer några omdömen som kommit:

”Vill passa på att tacka dig Regine för att du tryckte boken. Den är vackert gjord med bilder, insikter och härliga recept. En bok med mycket kärlek <3” AC

”Bläddrade i denna hos mor förut ÄLSKAR DEN ” RS

”Idag ”hittade” jag den mest underbara bakbok jag någonsin sett, i brevlådan. Så underbara berättelser/historier/insikter till varje recept. Man läser den med ett leende och ser fram emot att få testa var och ett av dom.” ES

Nu ska de bli baka av ?tack Regine Grundel för den fina boken? LJ

 

Ja ni förstår att man blir glad? Här får ni ett smakprov (haha) på innehållet 🙂
uppslag3_web

Min bakbok är klar!

På fredag 22/1 släpps min rykande färska bakbok ”Det godaste jag vet – en bakbok med insikter” på FramSteget Bokförlag. Jag är glad och stolt att kunna erbjuda den till försäljning i pappersform. Den har ju funnits ett tag som e-bok, men den nya versionen är rejält omarbetad för att passa pappersformatet. I boken har jag samlat alla mina godaste favoriter, som namnet avslöjar. Varje recept har en personlig touch eftersom jag kopplat dem till viktiga personer i mitt liv eller någon klok insikt.

Här hittar du klassiker likväl som egna påhitt. Jag har samlat allt från matbröd till glass, de flesta recept är lika enkla som goda. Men det finn en och annan utmaning också. Precis som det ska vara.

Om du vill köpa min bok finns flera vägar:
1. Kontakta mig direkt på regine.grundel@hotmail.se
2. Beställ via FramSteget Webshop
3. Hör av dig via Faceboook/FramSteget Bokförlag
4. Köp via nätbokhandeln (Adlibris, Bokus mm).

Lyssna gärna på när jag berättar mer om boken här:

Det godaste jag vet – en bakbok med insikter!

Nu är det sååå nära. Provtrycket för min bakbok kom i slutet av november. Vi gjorde några ändringar och skickade beställningen. Nu väntar vi med spänning på att få besked om leverans. Borde komma till veckan. Sedan kan vi äntligen börja sälja vår första egna bakbok!
Kom å kööööp 🙂

profilbild_web

Utmanande intresse…

Det är ingen skräll att jag älskar att både baka och äta söta, härliga bakverk. Men som alla vet får stunderna av sockerrus konsekvenser i och på kroppen. Jag har blivit tjock. Mitt blodsocker ligger onödigt nära gränsen för diabetes. Mitt midjemått tyder på bukfetma. Om jag ska kunna följa min stora dröm och starta café en dag måste jag få mitt sockerberoende under kontroll. Mindre godis och mer frukt. Därför kommer Regines Baksida vara vilande ett tag. Men bara tills jag hittat balansen i livet igen.

Om någon vill följa min resa mot ett lättare liv så är ni hjärtligt välkomna till ”The peak of my fatness”.

Ha det gott (hahaha!) tills vi hörs igen!

Regine

godis_frukt_web

Nu kan man lyssna på mig också…

Min första bok ”Vardagstjafs & Insikter” kom ut som e-bok i höstas. Boken är korta kåserier och tankar om Livets, så som jag ser det. Vardagligt, humoristiskt (hoppas jag!) och med hög igenkänningsfaktor (säger de som läst den). Inbakat (haha) finns också några smaskiga recept. Nu har jag och Patric slitit ett tag för att kunna erbjuda den som ljudbok. Idag är det premiär! Boken kan lånas gratis på Elib eller köpas i de flesta internetbokhandlar som t ex Bokus. Om du är nyfiken kan du lyssna på ett smakprov här:

Är det verkligen sunt att vara nyttig?

Överallt matas vi med önsketänkandet. Hur vi ska se ut, hur vi ska må, hur vi ska leva. När man kommit upp i den aktningsvärda åldern av 44 år så har man blivit lite luttrad, men ändå tror jag att jag påverkas undermedvetet. Jag är så glad att det kommit fram en del sanningar om retuscheringar och galna utseendekrav i modevärlden. Men ändå sitter de flesta där och tror att reklam och annat är på riktigt? För ett tag sedan var det mycket snack om ”plussizemodeller”, ”vanligt-folk-bilder”och ”hälsosamma ideal” men det har nu försvunnit helt. Igen.

Samtidigt som modellerna blir allt mindre får man höra en hel del om LCHF och mättat fett. Det är bra för oss. Vem kunde ana att naturligt fett från djurvärlden kunde vara BRA för oss? Vilken grej! Att alla de där ”nyttiga” margarinerna bara var plastmolekyler (eller nåt). Tänk vilken skräll att det är bättre att äta det som finns naturligt i vår miljö än att glufsa i sig processade konstgjorda ämnen. Men ändå finns det kvar en misstänksamhet mot vanligt smör och mjölk med 3 % fett. Vi är välprogrammerade. Margarinförsäljarna har haft plats i vår hjärna så länge att det är svårt att tro på att vanligt fett är hälsosamt. Vi är ganska lättlurade får man erkänna.

Det senaste året har jag försökt leva så kravlöst som det är möjligt. Jag har slängt vågen på Tippen och ätit precis vad jag har haft lust med. Lite förvånande mår jag väldigt bra när jag äter det jag är sugen på. Följer kroppens flöde liksom, den får styra vad och när jag ska äta. Då blir det faktiskt regelbundna måltider med varierad kost. Mitt problem är att jag äter mer än jag behöver. För att det är så gott med mat. Eller beror det på något annat? Jag har forskat lite på mig själv. Ju mer socker jag äter, desto mer sugen blir jag. Ju mer kaffe jag dricker desto mer sugen blir jag. Och om jag låter det gå för lång tid mellan målen så är det helt kört, då går jag omkring och är sugen resten av dagen. Det är som om hjärnan fortfarande är hungrig fast kroppen och magen skriker att det är fullt.

Jag skulle inte bry mig så mycket om det inte var så att mina arbetsbyxor har blivit för små. Det var arbetet med min bakbok som ställde till det. Jag åt och åt. För att smaka och testa om recepten funkade. Men också för att frysen blev full ganska fort. Min omgivning hjälpte mig att äta upp kakorna, men det hamnade många i min mage ändå.  Nu känner jag konsekvenserna tydligt. Knappen i mina arbetsbyxor gör ONT. Hemma går jag mest i mjukisbyxor. Så det är dags att göra någonting. Men absolut inte göra våld på kroppen. Min egen variant av nyttigt ätande blir att under en månad undvika vetemjöl, socker och margarin. Ska bli spännande att se vad som händer.

Smart drag att undvika mjöl och socker lagom till påsk va? Nu hoppas jag att jag orkar stå emot alla frestelser den kommande helgen. Men jag önskar er andra en Goood Påsk!  (Och naturligtvis betyder inte detta att jag slutar att baka goda saker, det innebär bara att jag kommer bjuda mer och äta mindre en månad. Eller tills arbetsbyxorna passar igen. 😉 )
godiskontrafrukt_web

Äntligen är min egna receptbok klar!

Den senaste tiden har jag inte gjort så många inlägg här på Baksidan. Det beror på att jag har finjusterat min bakbok och därför mest jobbat med de recept som redan finns här på bloggen.

Från och med idag kan jag därför meddela att min alldeles egna receptbok: ”Det godaste jag vet – tidlösa recept för alla som älskar att baka” finns i handeln som e-bok. Där har jag samlat alla mina bakverksfavoriter genom livet. Själv tycker jag att alla borde ha den eftersom allt gott finns samlat på ett ställe där. 🙂 Om du vill låna den eller köpa den så finns den här!

Omslag-Det-godaste-jag-vet_PDF