Tänk vad viktigt det är med bra recept! Jag har bakat mandelkubb förut, men det är ett tag sen nu. Därför var jag lite osäker på vilket recept jag hade använt sist. Allt jag kom ihåg var att kubbarna blev bra. Jag hittade en kakbok med ett lovande recept. Kastade mig över uppgiften med hull och hår. När allt var klart hade jag en stor hög med vackra mandelkubb. Men jag var lite förvånad över att den sedvanliga ammoniak-doften inte hade stört min näsa. När jag och Patric smakade på bakverken med stor förväntan blev vi ganska besvikna – de smakade ingenting! Men skam den som ger sig. Jag hittade ett annat recpept och gjorde en ny omgång. Denna gång blev de perfekta. Därför vill jag dela detta braiga recept med er:

Mandelkubb ca 20 st

7 dl vetemjöl
1.5 dl socker
2 tsk hjorthornssalt
6 – 8 rivna bittermandlar
125 gram smör
1 ägg
1.5 dl mjölk

Blanda samman mjöl, socker, hjorthornssalt och bittermandel i en bunke eller matberedare. Skär smöret i mindre delar och finfördela i mjölblandningen. Vispa upp ägget i en skål, häll i det mesta men spara lite till pensling. Tillsätt mjölken och blanda snabbt ihop till en deg. Rulla ut degen på lätt mjölad bänk. Dela degen i 20 lika stora bitar (ca 50 -60 gram/st), lägg på bakplåtspappersklädd plåt. Pensla med ägget som är kvar och strö över pärlsocker. Grädda mitt i ugnen i 225 grader 10 – 12 minuter. Låt kallna helt innan de avnjuts. Godare om de får ligga någon dag.

Rekommenderade inlägg

Ingen kommentar än. Lägg till nedan!


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *