Eftersom jag en längre tid konsumerat alldeles för mycket socker tänkte jag baka matbröd för en gångs skull. Jag gjorde som jag brukar, letade recept i mina bakböcker och på nätet. Till slut fastnade jag för ett brödrecept på Militärmammans sida. Frallorna blev både fina och goda. Dom kommer jag göra fler gånger! Här kommer receptet:
Saftiga frukostbullar
75 g smör
5 dl mjölk
2 tsk salt
2 msk honung
50 g jäst
12-14 dl vetemjöl (special)
1 ägg uppvispat med 1 msk mjölk till pensling och linfrön eller solrosfrön till garnering
Smält smör, tillsätt mjölk, salt och honung. Värm tills fingervarmt. Smula jästen i en bunke och häll över det ljumna degspadet. Blanda tills jästen löser upp sig. Tillsätt det mesta av mjölet och knåda degen slät och smidig. Låt jäsa övertäckt i 30 min. Dela degen i 18 lika stora bitar och trilla varje bit rund. Låt bullarna jäsa övertäckta på plåt i ytterligare 30 min. Pensla med ägg och strö över fröna. Grädda i mitten av ugnen i 225 grader, ca 10 min. Låt bullarna svalna på galler under bakduk.
Dom var jättegoda ljumma med smör och ost – och tillsammans med en kopp varm choklad blev det världsklass! Ujjjja 🙂
1 kommentar
Dessa frukostbullar ser ut som att de skullle passa väldigt fint in på mitt frukost bord. : )