Jag har aldrig bakat rulltårta. Jag har nästan aldrig köpt rulltårta. Trodde inte jag tyckte om rulltårta. Men nu är jag omvänd. Hittade ett recept som jag blev nyfiken på i en gammal receptbok. Och tyckte det var dags att vidga vyerna lite. Förvåna mig själv. Så nu har jag rullat tårta flera gånger de senaste dagarna. Det är ju faktiskt gott!? Och enkelt.

Rulltårta

Botten:
3 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
0.5 dl grädde el mjölk

Chokladbotten: byt ut 0.5 dl mjöl mot kakao.

Fyllning: använd en god sylt eller fruktmos. Man kan också ha i grädde och vaniljkräm – låt fantasin flöda!

Sätt ugnen på 250 grader och klä en långpanna med bakplåtspapper. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda ner de övriga ingredienserna försiktigt. Bred ut smeten i ett jämnt lager på bakplåtspappret. Grädda mitt i ugnen i 5 – 7 minuter. Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper. Bred på fyllningen du vill ha och rulla ihop kakan til en rulle (rulla från långsidan). Skär i bitar när den kallnat helt. Bild på vanlig rulltårta ovan och nedan finns en chokladrulltårta i sällskap med cookies och hallongrottor (se tidigare inlägg).

Rekommenderade inlägg

1 kommentar


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *