Ibland lockas jag att köpa en veckotidning. Nästan alltid beror det på att tidningen har någon typ av bak-bilaga. Senast var det Allers som frestade mig med ”Nya favoriter i långpanna!”. Nu har jag testat recepten och hittat en favorit som kommer fortsätta finnas på mitt kak-fat. Det var otroligt gott och uppfriskande att ha apelsin i glasyren.
3.5 dl socker
2.5 dl rapsolja
3 ägg
4 dl rivna morötter
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
0.5 tsk salt
1 msk kanel
Glasyr:
4 dl florsocker
pressad apelsinsaft (1-2 msk)
rivet apelsinskal
Vispa socker och olja vitt och pösigt, funkar bäst i matberedare. Tillsätt äggen, ett i taget, under vispning. Blanda ner rivna morötter, mjöl, bakpulver, bikarbonat, salt och kanel. Häll smeten på bakplåtspapper i långpanna ca 30 x 25 cm. Grädda i 200 grader ca 25 minuter. Låt svalna. Rör ut florsocker med apelsinsaften till lagom tjocklek. Riv i lite apelsinskal (väl rengjord apelsin!). Bred över den svalnade kakan. Skär i bitar. Sätt på kaffet och njut sedan av kaffe och kaka!
3 kommentarer
Mmh… cake.
Väldigt goda. Lätta och smakrika. Problemet är att man kan äta ihjäl sig på dom. Fast man lever ju bara en gång.
/Provsmakaren
Godaste morotskakan hittills! Saftig och fräsch. Jag bakade en hel långpanna och den tog slut direkt – familjen var salig…
Den här är kanon, liknar mjuk pepparkaka, fast med morot..