Jag gillar verkligen morotskakan med apelsinglasyr som jag skrivit om tidigare. Men igår blev jag sugen på den mer traditionella varianten med Philadelphiaost-glasyr. Som vanligt tog jag en sväng bland diverse bakbloggar och hittade den här mycket saftiga och goda kakan på baka.se. Här kommer en lite bearbetad variant:

Morotskaka med glasyrmorotskaka5_web
Kakan:
3 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk kanel
1/2 tsk ingefära
2 tsk bakpulver
1 dl rapsolja
3 dl rårivna morötter
Glasyr:
200 gr Philadelphiaost
1,5 dl florsocker
25 gr mjukt smör
1 st lime (saften) eller 2-3 tsk vaniljsocker

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form ca 25 cm i diameter. (Om man vill ha en högre kaka så välj en mindre form och grädda 5 – 10 minuter till. Testa med provsticka.) Skala och riv morötterna fint på rivjärn. Vispa ägg och socker ljust och pösigt. Tillsätt resten av ingredienserna, sist de rivna morötterna. Häll i formen. Grädda i ca 30 min. Låt kakan svalna. Vispa ihop ingredienserna till glasyren och låt stå i kylskåpet ett tag innan du brer den på den helt kalla kakan. Mycket gott!!!

Rekommenderade inlägg

2 kommentarer

  1. Morotskakan med Philadelphiaost är min favvo 🙂


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *