Vad gör man egentligen med gamla bananer? Slänger i sophinken? Nej! Gör banankaka 🙂 Ju mörkare skal desto mer smak. Min  favoritbanankaka hittade jag i min hjälpsamma receptsamling Hembakat. För att festa till kakan lite toppar jag den med en jättegod chokladfrosting. Given succé. Perfekt på alla sorters kalas, därför mitt bidrag till Månadens Sötsak på bloggen Söta saker. Här kommer recept:

Bananrutor med chokladfrosting
Kakan:bananrecept_web
75 gram smält smör
2.5 dl socker
2 msk mjölk
0.5 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
2 äggulor
2 mogna mosade bananer
2.5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 äggvitor

Frosting:
60 gram mjukt smör
1.5 – 2 dl florsocker
0.5 dl kakao
100 gram Philadelphiaost

Blanda socker, mjölk, salt, vaniljsocker och äggulor i en bunke. Tillsätt smör och vispa blandningen porös. Rör ner bananmoset. Tillsätt mjöl blandat med bakpulver. Vispa äggvitor till hårt skum. Vänd försiktigt ner i smeten, börja med 1/3. Häll i smord bröad form, eller form klädd med bakplåtspapper, ca 20 x 30 cm. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader ca 30 minuter. Låt svalna i formen. Gör under tiden frostingen. Vispa smör, florsocker och kakao luftigt. Vispa ner Philadelphiaosten. Bred över den svala kakan och dela den i fyrkantiga bitar.
bananrutor_web

Rekommenderade inlägg

3 kommentarer

    • Tack så jättemycket! Jag älskar att baka och skriva så nu är jag lycklig 🙂


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *