Min välanvända receptsamling Hembakat har återigen hjälpt mig att hitta ett smaskigt kakrecept. Dessa godingar är annorlunda, delikata och krispiga. Roligt att bjuda på något annorlunda när det kommer hem fölk 🙂
Cornflakeskakor
100 gram mjukt smör
1 dl strösocker
1 dl brunt farinsocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
0.5 tsk bikarbonat
0.5 tsk salt
2 dl krossade cornflakes
2 dl havregryn
1 dl riven kokos
50 gram smält mörk choklad till garnering
Rör smör, socker, farin och vaniljsocker pösigt. Blanda mjöl, bikarbonat och salt innan det tillsätts i smörblandningen. Rör sist ner cornflakes, havregryn och kokos. Forma degen till kulor, ca 1 msk/kula. Lägg på plåt (smorda eller bakplåtspappersklädda). Grädda i 200 grader, mitt i ugnen, ca 10 minuter. Låt svalna. Garnera med smält choklad. Klart!
Ingen kommentar än. Lägg till nedan!