Detta är ett säkert kort om man vill ha en god paj. Enkel att göra och ingridienser som man oftast har hemma.
Mmmmmm….
Jag tror jag snappade upp receptet från ett TV-program med kocken Jan-Boris Möller nån gång på 90-talet. Han hade ett program där han kom hem till folk helt oannonserad och lagade mat på vad som fanns hemma. Största utmaningen var Dr Alban, han hade bara två grejer i kylen…kommer inte ihåg riktigt, men det var typ mesost och öl…

Innan gräddning

Ost- och skinkpaj
Pajdeg:
3 dl vetemjöl (byt ev ut en dl mot grahamnsmjöl)
125 g margarin
2 msk vatten
Fyllning:
150 g rökt skinka
3 dl ost
Äggstanning:
3 ägg
3 dl mjölk
salt & peppar

Arbeta ihop pajdegen snabbt och tryck ut den i en pajform. Låt stå i kylen ca 15 minuter.
Fyll pajskalet med fyllningen och häll över äggstanningen. Grädda i 200 – 225 grader ca 40 minuter.
Servera med sallad!

Rekommenderade inlägg

4 kommentarer

  1. Hittade denna sida när jag letade efter respekt på mannagrynspyddibg. Så mkt gott- återkommer med största sannolikhet.
    Finns du på insta och/el Facebook ovkså?
    Ha en bra dag Annette

    • Vad roligt att du hittade hit 😀 Tyvärr har jag ingen sida på Fb eller Insta i dagsläget. Den här bloggen är mer som min offentliga receptbok, så jag har inte spridit den så mycket. Hoppas det inte hindrar dig att återkomma, för i så fall är du varmt välkommen åter 🙂

  2. Internet jättegod tänkte förbereda till påsk. Kanjag frysa ned denna rått grekiska pytte tack på förhand

    • Hej! Jag tror inte den blir bra om man fryser den. Men du kan lägga köttet i marinad dagen innan och skära till alla ingredienserna. Då är det bara att lägga ihop allt i en långpanna och lägga i ugnen nästa dag. Hoppas den blir god – och önskar dig en fin påsk 🙂


Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *