Jag fick uppdraget att ”baka nåt gott till Midsommar”. Problemet var att jag hade minimalt med tid. Så jag fick hitta på nåt enkelt men ändå gott. Då kom jag på att jag skulle göra Mandelkladdkakan från Evas Frestelser som jag har skrivit om tidigare. Jag stressade iväg till affären för att köpa mandel och ägg. Kom hem med nötter. Fel nötter. Hade i stressen slängt med en påse hasselnötter istället… Jag fick vara kreativ. Det blev en kladdkaka med hasselnötter istället. Jag piffade upp den med grädde och jordgubbar – och vips så hade vi en jättegod midsommarkaka. Gästerna smackade nöjt och tog flera gånger. Bra betyg! Så nu tänkte jag skynda mig att skriva ner receptet innan det har försvunnit ur huvudet för det här ska jag göra många fler gånger….
Regines Nötkladdkaka (6 -8 personer)
100 g smält smör
2 ägg
3 dl socker
1.5 – 2 dl malda hasselnötter (gärna rostade också men ej nödvändigt)
1.5 dl mjöl
1 krm salt
1 msk mandellikör (kan uteslutas)
ev lite hackad mandel att toppa med
Smält smöret, låt svalna. Rosta (ev) och mal hasselnötter. Smörj och bröa en form ca 24 cm i diameter (springform är bra!). Vispa ägg och socker lite grand. Blanda i övriga ingredienser. Häll smeten i formen. Strö eventuellt över lite hackad mandel. Grädda i 175 grader 20 – 25 minuter i nedre delen av ugnen. Den är godare ju kladdigare den är så det går inte att ha den för kort i ugnen 🙂 Vispa grädde och bred över den kalla kakan. Toppa med 1 liter jordgubbar och du har den perfekta sommarkakan!
4 kommentarer
Var med och åt av denna igår – den var jättejättejättegooood 😀 Vill ha mer!
Fantastiskt god!
Hej Regine! Fin bakblogg du har 🙂 Toscakakan ser ju dundersmaskig ut, måste provas! Ha det gött 🙂
Vad roligt att du hittade hit 🙂 Toscan är jättegod…och kolakaffekakan…och morotskakan…och – ja allt 😉 Ha det så bra du med – å hälsa dom andra!