Har experimenterat lite igen. Blev sugen på goda frukostfrallor. Tänkte att jag har i lite allt möjligt och testar om det blir gott. Det blev det. Jättegott och saftigt frukostbröd – funkar både som frallor och limpor 🙂
Regines frukostbröd
Koka upp:
6.5 dl vatten
2 tsk salt
1.5 dl havregryn
1 dl grovt rågmjöl
1 dl kornmjöl
Låt koka någon minut tills det liknar gröt. Låt svalna (måste bli kallare än 37 grader).
Smula 100 gram jäst i en degblandare. Blanda ut med lite kallt vatten (0.5 dl räcker). Häll i mjölgröten och tillsätt:
1 – 2 msk honung
1 – 2 tsk mer salt (om man gillar bröd med lite mer smak)
ca 0.5 dl rapsolja.
Blanda i vetemjöl pö om pö tills degen släpper kanterna.
Arbeta degen ca 15 minuter. Låt jäsa till dubbel storlek. Baka sedan ut till 20-25 frallor eller 3 limpor. Låt jäsa ca 1 timme till. Grädda frallor i ca 225 grader 15 minuter och limpor i 175 – 200 grader 35 – 40 minuter. Ha lite tålamod och låt degen jäsa ordentligt – resultatet är värt att vänta på 🙂
När jag ändå var på gång med brödbak gjorde jag det underbart goda julbrödet, eller kavring som det står i receptet. Det är såååå gott!
1 kommentar
Mumsi mumsi. Väldigt gott kan jag intyga.